Welkom op mijn website! Mijn naam is Laura Olivier en sinds maart 2022 de trotse eigenaar van Olivier Coaching. Olivier Coaching richt zich op mensen die zich graag vitaler willen voelen, lekkerder in hun vel en in balans in de breedste zin van het woord. Dat doe ik individueel middels wandelcoaching en daarnaast werk ik op interim basis als HR adviseur en/of (loopbaan)coach bij bedrijven.

Vitaliteit betekent letterlijk “levenskracht”. Ofwel de energie om te leven. En de mate waarin iemand krachtig en energiek is.

Ik wil mensen hierin graag coachen en zoveel mogelijk mensen stimuleren tot een gezonde leefstijl en aanzetten tot bewegen. Want ik ben ervan overtuigd dat goede voeding, voldoende beweging, zelfkennis en aandacht voor je emoties en gedachten, bijdragen aan een gezond lijf met veel minder kans op diverse (chronische) ziektes en/of burn out gerelateerde klachten. Mensen die in balans zijn en zich vitaal voelen, staan steviger in hun schoenen en lopen minder risico om langdurig ziek te worden.

Olivier betekent olijfboom in het frans. De olijfboom staat voor mij voor:    

sterk en krachtig, overwinning, gezond en genieten van het leven

Mindful Zelf zorg ik voor mijn eigen vitaliteit door dagelijks te bewegen, gezond te eten, genoeg te slapen en door vooral dingen te doen die ik leuk vind. Mijn keuze om voor mijzelf te gaan beginnen is hier ook een voorbeeld van. Ik werkte al een aantal jaren als HR adviseur bij diverse bedrijven, maar miste in deze functie de aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de medewerkers terwijl er vaak wel sprake was van een hoog ziekteverzuim. Daarnaast zag ik dat veel mensen worstelen met stress, werkdruk, balans werk/privé, gezond eten, enzovoort maar niet weten hoe ze daarmee om kunnen gaan of wie hen daarbij op een laagdrempelige manier kan helpen. Daarom ben ik de post-HBO opleiding tot Integraal leefstijl en vitaliteitscoach bij de Mark Academy gaan volgen en Olivier Coaching gestart om jou te helpen weer gezond en vitaal te worden. En je te inspireren om te genieten van bewegen en buiten zijn.

Hoe? Door jou je verhaal te laten vertellen en echt naar je te luisteren. En om je vervolgens door prikkelende vragen en oefeningen inzichten te geven in waar het wringt en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn. Daarnaast ga ik graag met je naar buiten om samen te bewegen, enerzijds omdat bewegen en buiten zijn helpt voor een goed gevoel en anderzijds om de natuur te gebruiken in het krijgen van inzichten.

Mijn kracht is mijn enthousiasme en oprechte interesse. Door vragen te stellen, goed te luisteren en kijken en te verwoorden wat ik zie, weet ik snel de vinger op de juiste plek te leggen. Andere woorden die mij omschrijven zijn: betrokken, toegankelijk, praktisch, resultaatgericht en sportief.

Ik ben in het bezit van o.a. de volgende diploma’s: HBO Personeel & Arbeid (loopbaanbegeleiding), Leefstijl- en Vitaliteitscoach, Mindful Walk and Run, DISC, Runningtherapie.