Runningtherapie

 

Bij Runningtherapie gaan we de natuur in en samen op een heel rustig  tempo joggen, afgewisseld met spierkrachttraining en ademhalingsoefeningen. Het doel is om zowel je psychische als je lichamelijke conditie te verbeteren.

Door het lopen versterk je je hart- en vaatstelsel, maar daarnaast breng je ook je gedachten tot rust. Uit diverse onderzoeken blijkt dat bewegen een gunstig effect heeft op het herstel van psychische klachten. Het brengt namelijk een aantal processen in het lichaam op gang die stofjes produceren waardoor je je prettiger gaat voelen.

Je gaat onder begeleiding het hardlopen heel rustig opbouwen en je leert goed te luisteren naar je lichaam. Het draait niet om prestaties of snelheid, maar om het bewegen in de buitenlucht en actief ontspannen.

Running therapie helpt bij:

  • StressBurn-out en terugvalpreventie
  • Depressie of sombere gevoelens
  • Verminderen van overgewicht
  • Verbeteren van leefstijl
  • Verminderen van angst of paniekaanvallen
  • Slaapproblemen

En iedereen kan leren hardlopen! Juist door de hele rustige opbouw en de begeleiding kan ook jij over 12 weken 30 minuten achter elkaar hardlopen!

 Liever (nog) niet hardlopen? Dan kunnen we gaan mindful wandelen. Daarbij wisselen we wandelen af met oefeningen, aandacht voor de ademhaling en bewustwording van het hier en nu.

 

 

Regelmatig bewegen is goed voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Je kunt letterlijk de stress uit je lijf lopen. Daarnaast is het heerlijk om buiten te zijn en heeft de natuur een goede invloed op onze mentale en fysieke gezondheid.

Mindful wandelen

Naast hardlopen heeft ook wandelen een positief effect op je gezondheid. Bij Mindful wandelen leer je voelen wat er in je lichaam gebeurt. Hierdoor laat je stress los en ontstaat er ruimte om te ontspannen.

We gaan de natuur in en gaan het wandelen afwisselen met mindfulness en ademhalingsoefeningen. Het draait om bewustwording, in het hier en nu zijn, en van je hoofd naar je hart te gaan. Dit werk stres reducerend en zorgt voor een betere gezondheid.